Pàgina d'inici » Dietari » Quiet, no et moguis

Quiet, no et moguis

Dies de Bill Murray. Coses de l’atzar. Ahir la diferència era de 13 anys. Avui, de 23 . No havia vist mai Atrapat en el Temps (Groundhog Day, Harold Ramis, 1993) fins aquest vespre. Bill Murray, aquí amb Andie MacDowell, estupenda. Em sembla el mite de Sísif, aquell ésser obligat, condemnat, a empènyer un pedruscall enorme pendent amunt per un vessant costerut, però que, abans d’arribar al cim, la pedrota sempre li rodava cap avall, en sentit invers, i així constantment la història es repetia i eren sempre allí mateix. El temps que t’encalça i tothora tornant a començar. El disc del sol que surt cada dematí i després s’enfonsa sota l’horitzó i sempre som a 2 de febrer, la marmota,  i tot es repeteix. Et saps la història de tothom, fins els més mínims detalls. La noia queda parada i no s’ho acaba de creure i a poc a poc es va enamorant de tu, que es en definitiva el que volies, i en paga fins i tot el preu, i de fet al final podríem dir que és ella qui et salva. Total, que Atrapat en el Temps, o, potser més ben dit, atrapats, em sembla que té a veure també amb la vana lluita humana per arribar a la saviesa. I l’aparença d’aquest mots que em surten és segurament de seriositat. És tan sols aparença. La rialla i el bon humor, del més bo, és del tot present en aquest temps que dura la pel·lícula. Un temps més limitat, encara, que el nostre. Perquè, ¿què faríem amb les nostres vides si poguéssim corregir-les i refer-les cada cop que ens equivoquem? Més, ¿què faries si cada dia fos per a tu el mateix dia? O el mateix any. Quiet, no et moguis. Somia, somia, no paris mai de somiar!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s