Pàgina d'inici » Dietari » Joc que imita la vida

Joc que imita la vida

En efecte, Ignacio, diada de Sant Blai gloriós, avui, a veure si em lleva la tos. Patró dels cardadors de llana a causa dels instruments utilitzats en el seu martiri i que alguns fan servir també per augurar el temps que ha de fer el que queda d’hivern, Candelera bis. Sant Blai mullat, cigonyes aviat; Sant Blai eixut, les cigonyes no han vingut. Bé, de fet pensava en Proust quan he vist el feisbuc de l’Ignacio recordant aquesta festivitat d’avui. En Proust i en la Recerca...ara que en llegim fragments un cop per setmana a l’Espai Bonaire, ben a prop d’aquí. Proust i el seu referent Bergson sobre el fet de riure i l’humor que el provoca. Potser perquè és cert que amb massa freqüència parlem dels nostres sentiments de pena i d’alegria com si haguessin nascut ja vells, com si cadascú de nosaltres no tingués la seva història. I Proust, malalt, un dia es tancà per repassar i escriure la seva, d’història, i sense estalviar-se’n, ni estalviar-nos-en, cap detall. El temps perdut i retrobat perquè amb massa freqüència desconeixem o oblidem el que encara hi ha d’infantil, per dir-ho així, en una part molt grossa i important de les nostres emocions d’alegria i de rialla. Tanmateix, potser ens hauríem de demanar la quantitat de plaers del present que, si els examinéssim de prop, no quedarien reduïts a mers records de plaers passats. Bergson es demana què quedaria de les nostres emocions si els suprimíssim tot allò que no és més que rememorat i d’alguna manera ja viscut. Les dolces satisfaccions de l’home madur com a sentiments d’infància reviscuts des d’aquell passat cada cop més llunyà. Aquell plaer del joc de quan érem nens i aquest mateix plaer de l’edat ja gairebé provecta on som instal·lats. Temps perdut, temps retrobat. La comèdia és un joc que imita la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s