Pàgina d'inici » Dietari » Tot és estar embarassat

Tot és estar embarassat

Allò que agrada a uns no té perquè agradar als altres. Els cànons universals ho són sobretot per a aquells que els estableixen. Els crítics, deixa’ls dir. Recorda Rilke i la seva tercera carta a un jove poeta. Com menys llegeixis coses de crítica literària o estètica més bé aniràs. En general, es tracta d’opinions sectàries, petrificades i absurdes. O també pot ser que siguin hàbils jocs de paraules dels qui avui pensen una cosa i demà la contrària. Les obres d’art són soledats infinites i amb el que menys es poden tocar és amb la crítica. Sols l’amor pot copsar-les, celebrar-les i ser-hi just. Dóna’t, per tant, sempre la raó en allò que t’agradi, t’emocioni i et faci sentir bé. I deixa’t estar d’arranjaments, introduccions i discussions. I no pateixis, que la teva vida interior ja anirà creixent a poc a poc i amb el temps. El teu criteri és el que compta. Al capdavall, a la vida, tot és estar embarassat i després esperar amb profunda humilitat i paciència l’hora del part d’una nova claror. Només d’aquesta manera es pot viure l’art. Tant quan es contempla com quan es crea. Tant quan llegim com quan escrivim. Després, el gust i l’olor que tot plegat desprengui és cosa de cadascú.

Anuncis

One thought on “Tot és estar embarassat

  1. Sí senyor! Valdrà la pena tenir present aquesta perspectiva, no pas nova, però tan bellament expressada, amb tanta claredat i contundència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s