Pàgina d'inici » Dietari » Quan fas el que és correcte

Quan fas el que és correcte

Show me a Hero. Consell, gairebé ordre, d’en Santi, de qui sempre faig cas. David Simon un cop més, i aquest seu “que es foti l’espectador mitjà”. Aquesta divisa, la qualitat sempre per damunt de l’audiència. I la cita de Scott Fitgerald d’on prové el títol d’aquesta pel·lícula de 6 hores hores repartides en 6 episodis, mostra’m un heroi i t’escriuré una tragèdia. Yonkers, afores de Nova York, 1988. Sobre aquell alcalde que, poc després d’haver resultat elegit, es trobà amb l’ordre d’un jutge federal de construir cases barates en barris de blancs per tal d’acabar amb la segregació racial de la ciutat. I aleshores, en intentar complir la sentència, aquest alcalde es va haver d’enfrontar directament amb el racisme dels veïns que l’han votat i que de cap manera no volen negres pobres als seus barris. I lògicament Wasicsko, així es diu el batlle, hagué de prendre una decisió i es pot dir que va fer el que és correcte. Però, clar, en un sistema com l’americà, i també com el nostre -per què no dir-ho si resulta tan evident-, quan fas el que és correcte, et castiguen. Et castiguen molt, brutalment fins i tot. I després encara ve allò tan lleig i tan hipòcrita que tothom té les seves raons i no hi ha ningú que en tingui la culpa. És així com van les coses, no vaig poder evitar de pensar ahir mentre, en lloc d’això tan espanyol del raïm, m’empassava aquesta pel·lícula que dic. Impagable Simon un cop més. El silenci de la nit, encabat. Ja ni els gossos que hi ha al terrat d’aquests veïns no borden.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s