Pàgina d'inici » Dietari » Novicis

Novicis

Últim dia d’aquest 2015. Temps lineal del calendari. Resums i resums. Fer memòria de les coses en ple hivern encara que enguany no ho sembli. No crec que celebri res aquesta nit. Em sembla que em quedaré a casa i faré memòria que dilluns passat, dia dels Innocents, va fer 120 anys de la projecció de la primera pel·lícula de la història. Imatges en moviment del 28 de desembre del 1895 en aquell Salon Indien du Grand Café al Boulevard des Capucines de París. 33 espectadors i 10 pel·lícules, breus, dels germans Lumière, entre les quals aquella primera Sortida de la Fàbrica Lumière de Lió. Només 120 anys i la veritat és que, a cada edat de la vida, hi arribem novicis i, sovint, mancats d’experiència malgrat tots els anys ja passats i viscuts. Potser també amb aquell punt de desil·lusió veient com tot funciona. Mentre ens puguem valdre per nosaltres mateixos, a cada edat de la vida podríem fer -de fet se’ns ofereix de fer- allò que segurament ens hauria agradat en una edat precedent. Però, aleshores, ¿per què refuso avui allò que abans m’hauria afalagat? Obstacles i atzucacs. Potser és que tot arriba tard si és que arriba. Igual que la mort, afirma Flaiano, que arriba quan potser ja no ens interessa. Novicis. Ara, això sí, amb tota l’esperança, la força, la il·lusió i la salut. Un poc més de murrieria i que el desig de tot es mantingui, mentre hi siguem, sempre ben viu. Amén.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s