Pàgina d'inici » Dietari » Vint-i-sis lletres i sis dígrafs

Vint-i-sis lletres i sis dígrafs

Obvietats que, de tan òbvies, de vegades fem com si no hi fossin. De tan per descomptades que les donem. Com aquella ment preclara i sobirana que arribà a no només imaginar-se sinó també a trobar la manera -giny per excel·lència- de comunicar els seus pensaments -fins i tot els més ocults- a qualsevol altra persona per més que aquesta persona es trobés allunyada per llarguíssims intervals d’espai i de temps. El giny per excel·lència que et permet parlar i adreçar-te als qui són a l’altra punta del món o amb els qui encara ni tan sols han nascut i potser ni naixeran fins d’aquí no sé quant de temps. L’alfabet, els alfabets. Vint-i-sis lletres i sis dígrafs en el nostre cas. Són innombrables les maneres com els podem disposar. Per exemple, aquesta que et permet escriure, amb ploma damunt del paper en blanc o a través del teclat dels ordinadors, que la vida sense decència és insuportable. O aquella altra que ha permès a J.F.Mira escriure Nadal sense Nadal a la revista El Temps. Alfabet i decència, tot allò que resulta moderadament confortable i satisfactori. No hi ha cap altre giny que em sembli més perdurable que el de l’alfabet i el seu coneixement.

Anuncis

One thought on “Vint-i-sis lletres i sis dígrafs

  1. De Joan F. Mira n’he llegit uns quants, de llibres. El que em va agradar molt va ser el de memòries, titulat: “El tramvia groc”. Ens en va prometre una continuació que espero amb candaletes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s