Pàgina d'inici » Dietari » És que és molt gros!

És que és molt gros!

Prop ja de migdia d’aquest dia de Nadal. Prop ja de seure a taula amb els teus. Hi haurà uns entrats més aviat exquisits i, després, l’escudella de galets i la carn d’olla corresponent. I res més. Ni pollastre ni gall dindi ni res, tret esclar de quatre neules i una mica de torrons i xampany rosat Hautbois. Serà tot molt amable, igual que ho fou el ressopó d’ahir a la nit després de la missa del gall. Aquell foie excel·lent amb un vi que no coneixia. Un vi hongarès, Tokaji, fantàstic i tan semblant al Sauternes que s’hi podria perfectament confondre. Dolçor que tant de bo poguéssim expandir.

El discurs del rei l’he llegit aquest dematí. Felip VIè, bé, de fet Vè per a nosaltres. Res de nou i més aviat pobresa. Sempre la mateixa cosa. Embolicat amb la bandera del nacionalisme, espanyol naturalment, només faltaria. No em sembla el rei de tots tal com ell pregona i malgrat el nou marc que féu servir. El Palau Reial, el de tots espanyols, digué. No hi ha manera, així, de sentir-s’hi identificat. Només sotmès.

D’altra banda, Spinoza. Que la natura sigui “Déu”, llegeixo, no significa pas, per exemple, que els escarabats siguin sagrats (o “bons”), i ni tan sols que hagin de ser respectats, sinó que són naturals, reals, engendrats a partir de la natura i de la seva llei. Sabadell, demà passat. És que és molt gros!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s