Pàgina d'inici » Dietari » Inflexions de la veu

Inflexions de la veu

Cita d’Oscar Wilde: Sempre que la gent em parla del clima, del temps, dels dies que fa que no plou, de les tempestes, de si avui fa fred o fa calor i del global escalfament de tot plegat, em quedo pensant que la seva intenció és, en realitat, dir-me tota una altra cosa. Conversa de sobretaula en què el significat de les banalitats que ens intercanviem depèn de manera gairebé total de les inflexions de la veu. Gran tema, aquest de les inflexions de la veu. Pensem-hi. Mar en calma total aquest migdia i unes minves més grosses que les que hi haurien si fóssim ja en ple mes de gener. Paisatge obert de cames. O aquell altre que diu no preferir res i que mai no s’ajunta amb els que pensen igual que ell, milers de “no” aïllats són més eficaços que milions de “no” en grup. El grup, sigui quin sigui i del que sigui, pot ser anul·lat, assimilat, utilitzat, instrumentalitzat. Ens aconsella que, a l’urna, hi fiquem una papereta en blanc després d’haver-hi escrit a mà un “no” ben rotund. Tant és que en resulti un vot nul. El cas és dir “no” i que aquest “no” surti del fons de l’ànima i atemoreixi així els del “sí”. Els quals acabaran demanant-se què és el que no acaba d’apreciar-se ni de valorar-se prou del seu optimisme. Surrealisme pur. Neurosi. Deu ser cert que les dictadures que pateixen els altres no ens molesten. Contemporanis encara. Inflexió de la veu i refinat orgull de la resignació. Malgrat la història de tants éssers humans que cada dia s’enfonsen sostinguts tan sols per una esperança. Ben lleu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s