Pàgina d'inici » Dietari » Si els insultes en català

Si els insultes en català

15 dies per al final d’un altre any. Un més. I, com sempre, un error rere l’altre. El català no és encara una llengua adequada per a la protesta, ni per a la revolta ni per a l’insult. Els destinataris dels insults no se senten prou insultats -i a voltes ni tan sols gens insultats- si els insultes en català. Però tampoc per a la discussió sobre els valors i la responsabilitat, no sembla prou adequada. Potser és bona tan sols per emplenar  sol·licituds en paper segellat i per als records de la infantesa. No gran cosa més. Bé, sí, per llepar. Llepa, llepa, bona llengua catalana, i no te’n cansis mai. Som de segona encara. I no sé si, com diu Flaiano, l’única manera de viure sense caure del tot és cometent errors. El viure nostre i aquesta sèrie ininterrompuda d’errors, cada un dels quals suporta l’anterior i es recolza en el següent que està encara per venir. ¿Que potser s’acabaria tot si s’acabessin els errors? Arribat el cas, i no hi hagués cap altre remei sinó el de triar, m’estimaria més la pervivència de la llengua que no pas la desitjada independència amb una llengua tan feta malbé que ni Déu no la pogués reconèixer. Així de clar.

Anuncis

One thought on “Si els insultes en català

  1. Us recomano l’article d’en Pau Vidal, publicat avui a Vilaweb. Ara: ja em perdonareu, però jo fa molts anys que veig que anem a mal borràs, que tenim mala peça al teler, en això de la llengua. Quan totes ens ponien, a plena època pujolista, jo ja m’ensumava que no anàvem pas bé. Cofois de nosaltres. Diuen que Pujol va fer coses bones, però en va aturar d’altres. I, el que és pitjor, ens va fer veure que anàvem endavant, que el poder de la Generalitat era molt gros. I l’únic que vam aconseguir és aturar una mica el mal i fer-nos il•lusions vanes. Tanmateix, podrit el cos per dins, potser no hi serem a temps. Ni independència que ho adobi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s