Pàgina d'inici » Dietari » Impedir la frustració

Impedir la frustració

Carregat de vicis, ho confesso. No cal ara especificar-los, que cadascú s’analitzi els seus, però el vici és tot apetit d’una cosa, la que sigui, les que siguin, que ens porta a usar-ne amb tota freqüència essent ben conscients del mal que ens fan i de l’efecte que causem als altres, sobretot als que tenim més a prop. Ocults o no ocults, em sembla que els vicis es contrauen per sempre, a perpetuïtat. Ni al cap de 20 anys de no tastar cap cigarreta, per exemple, no pots estar del tot segur que t’has definitivament deslliurat del vici. De fumar, de beure o del que sigui. Fins i tot de l’irònic dir sempre la veritat. L’essència del vici és que és incorregible. La psicoanàlisi ha pretès explicar-ne les causes: qualsevol frustració, amorosa, social, sexual, intel·lectual. No ho sé. Hi ha, però, instants de claror que et porten a pensar que la teràpia és millor que consisteixi, no a atacar el vici, sinó a impedir la frustració. Recorda, si no, cada vegada que has vist imatges publicitàries de gent  que diu que han vençut la morfina, l’alcohol, etc, i la cara de perfectes cretins que els ha quedat. Salut. I l’atzar que ens portarà fins a aquell dia que ja no hi serem. ¿Quin és el teu vici?

2 thoughts on “Impedir la frustració

  1. “(…) la teràpia és millor que consisteixi, no a atacar el vici, sinó a impedir la frustració.” Gràcies per aquesta afirmació.

  2. També podríeu definir el vici com l’obstinació en l’error. La tossuderia en negar l’evidència. Com la negació sistemàtica del mal.
    Mireu cap a Paris, cony d’home!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s