Pàgina d'inici » Dietari » Ja ens coneixem

Ja ens coneixem

Aquest dematí he repiulat un text d’Eduard Lorda en què l’autor proposa, com a solució de l’atzucac, Joan Rigol com a president i Artur Mas com a conseller en cap, o primer conseller. La idea m’ha agradat i és per això mateix que he mirat d’expandir-la. Més tard, però, he rebut un missatge d’un amic dels que en sap i no només perquè hi treballa de ben a prop. Un missatge que diu: l’opció Rigol que llegeixo a twitter no és possible. L’Estatut prescriu que el president de la Generalitat ha de ser elegit entre els membres del Parlament. Per tant, ha de ser diputat. Condició que no es compleix en el cas de Rigol. I aquesta és una  exigència, per cert, que no s’estableix a la Constitució pel que fa al president del govern d’Espanya. Així que ja ho veuen!

D’altra banda, ja fa dies que no puc evitar de pensar, de tant en tant, si tot plegat no podria ser ben bé, de part de tots, una estratègia per anar guanyant temps. 3 mesos després, tant de retard. ¿Per què, si no, ara aquesta assemblea CUP la convoquen  per al 27-D? ¿Calen aquests 26 dies més d’espera? Naturalment diumenge 27 ja se sabrà qui haurà guanyat les eleccions a Espanya i si podria ser que, segons quin govern n’acabi sorgint, pogués haver-hi alguna oferta de negociació que fes trontollar la convicció de més d’un i de dos. Si el pròxim govern d’Espanya oferís canviar amb urgència certs articles de la Constitució, es comprometés a blindar la qüestió de la llengua, de l’ensenyament i dels concerts sanitaris, més d’un i de dos potser aleshores dubtaria. I, encara més, si des d’Espanya s’accedís a alguna mena de concert econòmic a la basca, ¿què passaria aleshores? Va, que ja ens coneixem. Tants dubtes i tantes ombres! ¿En què quedarà tot plegat?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s