Pàgina d'inici » Dietari » Aviram

Aviram

Un colom m’ha entrat a l’estudi aquesta nit passada. Tinc el costum de no tancar-ne del tot la finestra fins que no arriba el fred de veritat, que aquí, ran de mar, tenim tan sols al llarg de molt poques setmanes l’any. Mentrestant, deixo una escletxa oberta amb la vana esperança que l’estança es ventila del fum de tot el dia. Il·lusió equivocada perquè mai no s’acaba de ventilar del tot. Es veu, però, que aquesta nit passada l’escletxa que vaig deixar devia ser més ampla del que normalment acostuma ser i un colom l’ha traspassada. Jo era al llit encara, a la cambra contigua, i el soroll m’ha despertat. Un colom esmaperdut que no sabia trobar la manera de retornar a l’aire lliure. Es veu que ja feia estona que hi era, l’estat del terra de l’estudi així m’ho ha fet entendre.  Els coloms s’espanten sempre de la presència humana i, quan he decidit de sortir al balcó i obrir-li de bat a bat la finestra, ell no ha tingut ja cap altra dificultat. Se n’ha anat xino-xano, com aquell qui no vol la cosa, s’ha enfilat tranquil·lament a la barana i des d’allí ha emprès el vol, adéu. Ara, no m’ha resultat gens agradable trobar-me l’ocell dins de casa, ales del temps d’aquest nit i matinada. Ja fa temps que sento dir que en aquesta vila anem sobrats d’aviram. I ho dic així, sabent de sobres que els coloms, espantadissos i tot, no són exactament aviram, paraula que designa tan sols els ocells de corral, gallines, oques, ànecs, i encara d’altres. El trobo bonic, però, aquest mot: aviram. Igual que l’expressió fer volar coloms.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s