Pàgina d'inici » Dietari » Ser un dimoni per als altres

Ser un dimoni per als altres

Si la cosa, tal com espero i vull pensar, va de bon de veres, ha de ser un veritable infern el món en què es mouen els qui la protagonitzen des de dins. Els d’una banda i els de l’altra. I fins i tot a l’interior mateix de cada bàndol. Comparat amb aquest espectacle, l’Infern del Dant i tot, deu quedar curt. Cadascun d’aquests éssers humans es veu pràcticament obligat a ser un dimoni per als altres. Delators i filtradors, càmeres i micros arreu, a veure qui la diu i la fa més grossa. I totes les amenaces del món. Quin patir! Schopenhauer creia que el fet que la contemplació dels animals, a la recerca d’aliment o tenint cura del seu futur i del de les seves cries, ens serveixi de tan gran esbargiment té a veure principalment amb el fet que el que ens fa molta gràcia i ens alegra és aquesta possibilitat de veure, des de la primera fila de platea o de l’amfiteatre, tant és, la nostra pròpia essència i sota una forma, a més, tan primària i simplificada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s