Pàgina d'inici » Dietari » Oda a la dona

Oda a la dona

El plaer de quan els fills ja saben moltes més coses que tu. Segurament perquè estan, i viuen, més al dia i al corrent del que passa en molts àmbits que ells aprengueren a casa i que ara ja no abastes i et passen per alt. Ens costà molt, per exemple, que a la petita li agradés el cine i més, encara, les versions originals de certes pel·lícules. Es tapava els ulls en senyal de protesta i se’n volia anar. Ara tot ha canviat i és ella la incitadora. Jo no havia sentit mai, fins ahir, el nom de Guillaume Galienne i no sabia res tampoc de “Les Garçons et Guillaume, à Table” (2013), que, diguin el que el que diguin alguns, em semblà grandiosa. El cas és que repassàvem encabat de sopar l’oferta de Yomvi i sento que em diu papà, ¿l’has vista aquesta? No. Doncs no te l’hauries de perdre, jo la vaig veure a París. No cal dir que li vaig fer cas i així vam passar embadocats els 87 minuts que dura. Els nois i en Guillaume, tots a taula, diu la mare. Com si en Guillaume fos una noia, o no fos tan noi com els altres dos. Brutal, prodigiosa interpretació. La relació amb la mare, ambivalent del tot perquè segurament sí que hauria volgut que el seu tercer fill fos noia. Emocions, records, família. Sense màscares ni disfresses malgrat totes les aparences. I una grandiosa oda a la dona, a la part femenina de l’existència, com a meravella de la creació i element estabilitzador de l’univers. Quins últims 10 minuts impagables!

I ara el que faré serà imposar-me silenci, uns dies de silenci i de descans de la pantalla que em fa perdre el nord i les paraules. Vaig clarament a menys i més val callar quan no se sap què dir enmig de tants dubtes i incerteses. Em fa falta canviar d’hàbits. Tedi de l’apantallament. Vigília de Tots Sants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s