Pàgina d'inici » Dietari » El forat

El forat

Abandonada ja pràcticament tota esperança que 2/4 d’una, per exemple, continuïn essent, o tornin a ser, 2/4 d’una. S’està acabant d’imposar les dotze i mitja, horrorós, fins i tot als llocs on fins ara no s’havia dit ni sentit mai. Igual que el menys quart, o menus, en lloc de 3/4 de l’hora que sigui. No hem tingut mai el quantitatiu “menys” a les expressions horàries catalanes. Mai fins ara. Terreny, aquest, en què llençols, bous i esquelles són ja del tot a fer punyetes. Aquest forat. Per cert que, parlant de forat, aquell periodista i escriptor alemany, Kurt Tucholsky, les obres del qual foren prohibides pels nazis i que acabà suïcidant-se el 1935, definia el forat com el lloc on no hi ha res. Etern company del no-forat, deia. Un forat sol no apareix enlloc, li cal alguna cosa al seu voltant per ser forat. És a dir, que si a tot arreu hi hagués alguna cosa, no hi hauria cap forat, però potser tampoc cap filosofia, cap pensament i encara menys cap religió. Sempre és bo, segurament, un forat. El forat és estàtic, no hi ha forats que viatgin. Ara, ¿què passa quan un forat es tapa? ¿Pot haver-hi mitjos forats? No foradi, home! O, al revés, foradi, home, foradi: que no ho veu, que el forat és potser l’únic pressentiment del paradís que existeix en aquest món!

Anuncis

One thought on “El forat

  1. sí, perduda l’esperança, efectivament. Com també sobre de l’ús incorrecte i generalitzat dels infinitius per expressar ordres, imperatius: ‘No Fumar’ enlloc de ‘No Fumeu’ o ‘Obrir la porta’ enlloc d’ ‘Obriu la porta’. Rètols per tot arreu, tant se val si el lloc és públic o privat. Perduda l’esperança en aquesta i en moltes altres coses referides a la llengua … i per tant al país. Les hores i els infinitius, res a fer ja.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s