Pàgina d'inici » Dietari » També del bon gust

També del bon gust

Els errors sempre s’acaben pagant. També aquest d’haver obsessionat els nois a triar uns estudis que sobretot tinguin “sortida”. Que el que cal és guanyar-se la vida. Ja veiem el que acaba passant. La mort de la Universitat, o gairebé. La mort del pensament. L’obsessió dels estudiants, mentre són en època d’estudi, hauria de ser el Dret, civil, fiscal o penal, la Filosofia, la Filologia, clàssica i romànica i germànica, la fisiologia animal, la física, quàntica o no, la química orgànica, la medicina… El que més els agradi. Ja tindran temps, després, de guanyar-se la vida. I viuran més bé si es dediquen a allò que els agrada i els surt de dins. És que ara sembla que fins i tot la política sigui una sortida professional (talment com si hi hagués una FP, cicle formatiu de grau mitjà, de Política), i per servir-se’n més que no pas per servir. I el nivell de saber, de preparació i de presència dels qui s’hi dediquen no té cap importància. Tan sols l’interès del que puguin treure’n. Tanta confusió. És ben cert que la riquesa i el benestar d’un país -més encara d’un país que vol fer-se independent- no depèn de la grandària de les seves empreses i negocis, ni del fet de presentar-se a les rodes de premsa amb samarreta i amb l’esquena recolzada a la paret i les mans a la butxaca. Depèn, més aviat, dels cervells, del saber i del talent que hi hagi al darrere. I també del bon gust. Per l’amor de Déu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s