Pàgina d'inici » Dietari » Les bones accions

Les bones accions

Em sembla del tot certa aquella afirmació de Flaubert que diu que és mentida allò que solem prendre’ns com el plaer d’una bona acció. De fet, aquest suposat plaer no difereix gaire del de l’home en fer la digestió i alleugerir-se. Sostinc que, quan hom ha donat una moneda a un pobre i se’n declara feliç, aquest hom és un impostor i s’enganya ell mateix. Hi ha més de 3/4 parts d’orgull i vanitat en tota bona acció. I la quarta part restant queda per a l’instint, per al moviment animal, fatal, per a les necessitats, per al veritable apetit, mal que aquest no passi de ser el carnal. I recorda que el deshonest és sempre aquell que el gran món titlla d’honest. Reacció-civilització-corrupció. ¿No t’has besat mai la mà, enamorat de tu mateix, tan sols per saber-ne, de tu mateix, el gust i la sensació i el plaer d’una bona acció?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s