Pàgina d'inici » Dietari » La taca enigmàtica

La taca enigmàtica

Obro El Desert del Tàrtars (Buzzati) i em trobo la pàgina 113 d’aquesta edició d’Empúries que tinc des del 13 de desembre del 2009, data d’aquella consulta celebrada a Arenys de Mar, i en subratllo aquest paràgraf: “…En Tronk no respongué. Perduts en la nit interminable van romandre tots dos repenjats al parapet amb els ulls fixos allà on començava la planura dels Tàrtars. La taca enigmàtica semblava immòbil, com si estigués dormint, i de mica en mica en Giovanni tornava a pensar que en realitat no hi havia res, només un penyal negre que semblava una monja, i que els seus ulls s’havien enganyat, era un poc de cansament, res més, una al·lucinació estúpida. Ara també sentia una ombra de tèrbola amargura com quan les hores greus del destí ens passen a prop sense tocar-nos i el seu renou es perd en la llunyania mentre nosaltres restem sols, entre remolins de fulles seques, per doldre’ns de la terrible però gran ocasió perduda”. La traducció, fantàstica, és de Rosa M. Pujol i Mercè Senabre. I res, que som tan sols a 8 dies de la constitució del Parlament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s