Pàgina d'inici » Dietari » Encabir-m’hi

Encabir-m’hi

Ara que, ben mirat, no sé pas si hi tindré gaire cabuda, en aquest nou país que sembla que estem fent. L’adjectiu nou, el trobo d’entrada com a mínim ambivalent. Nou país, nou Estat, d’acord, molt bé. El que passa és que em refereixo als valors de pensament únic que em fa tota la sensació que s’hi promouen. No hi cabré del tot, em penso. No responc al prototipus, al retrat, que es demana. No sóc amant dels animals i no tinc ni gat ni gos. No sóc cap defensor a ultrança de la naturalesa. Ben al contrari, la naturalesa em fa pànic i crec que és la causant de tants i tants desastres i que segurament mai no podrem acabar de dominar-la. La naturalesa, com a humans, se’ns escapa. Però és que no sóc tampoc cap fanàtic de la bici ni del patinet ni d’anar vestit d’aquella manera i amb aquells gorros. No sóc antisistema ni tampoc del tot republicà. No m’agraden els toros i no he anat mai a cap espectacle d’aquesta mena, però no sóc enemic de la tauromàquia, que cadascú s’espavili amb els seus gustos. No estic tampoc contra el fet de fumar ni de prendre espirituosos ni de menjar carn (una cosa molt diferent em sembla això que en diem drogues). No crec en el poble, sempre manipulable. I ara aquesta tragèdia del refugiats a la recerca, primer, d’un sostre i, després, d’un poc de dignitat. Em mouen a una total compassió, esclar. Però he de dir que també a la desconfiança de no saber, de no tenir manera de saber, quants infiltrats DAESH, mal suprem, deu haver-hi entre ells. ¿Com poder discernir-los? Total que, com que a més a més sóc creient, no sé pas com m’ho podré fer per encabir-m’hi, en aquest nou país que emergeix, la mà a l’alçada del quepis. Perquè, a més a més, ¿de la llengua, no en parla ningú?

2 thoughts on “Encabir-m’hi

  1. No s’amoïni, sempre hi haurà el recurs de tancar-lo a un camp de concentració. Per facilitar-ho li haurien d’agradar el toros, emperò.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s