Pàgina d'inici » Dietari » L’amic e l’amat

L’amic e l’amat

¿Què ho fa, que no se les vegi mai felices, ni contentes, ni disteses, aquestes persones de la CUP? Sempre enfadades, sempre amb aquell rictus de mala bava amenaçadora i amb aquella sensació que desprenen com si el món els degués alguna cosa que mai no acaben de cobrar. De vegades penso que els convindria un poc més de pau interior i llegir de tant en tant el Llibre d’Amic e Amat, fantàstic, ara que s’acosta l’any que dedicarem a la memòria de Ramon Llull. “Nuaven-se les amors de l’amic e l’amat ab membrança, enteniment, volentat, per ço que l’amic e l’amat no es partissen; e la corda en què les dues amors se nuaven era de pensaments, llanguiments, sospirs e plors”. Per exemple. L’amic e l’amat. ¿Què els expliques, però, a totes aquestes persones? ¿Amb què els véns ara? Anoto, per si un cas, aquella cita de Beaussire que diu que les teories que fan que el sol giri al voltant de la terra i que es prenen al peu de la lletra els sis dies de la creació no són més irracionals i són força menys perilloses que aquelles altres que consideren el treball com un càstig i tota propietat com un fruit del pecat. Francament, quan  sento que parlen de llibertat, em fa sempre la sensació que, segons el seu discurs, és la cosa que menys necessitem.

2 thoughts on “L’amic e l’amat

  1. Diuen que bastants convergents aquesta última vegada han votat la CUP. Potser enlluernats per la simpatia i l’eficiència del David Fernández es pensaven que tots els altres cupaires eren igual que ell? Potser enganyats per la bona entesa rubricada amb l’abraçada entre ell i el Sr. Mas es pensaven que la promesa electoral de no fer-lo president no anava de veres? El 9N el dolentot era en Junqueras. I ara en Mas encara se n’haurà de refiar. En Fernández semblaria que ha xuclat la capacitat de simpatia dels seus companys i se les ha quedades totes ell. Ben segur que deurà ser “la sonrisa del régimen”.

  2. A part, l’estètica d’aquests xicots (i xicotes ! no ens ho descuidéssim) recorda molt a la dels abertzales bascos en què s’han inspirat. Quants viatges no hauran fet a les Vascongades, la Meca de totes les lluites? Quants no hauran començat a aprendre l’euskera? Els catalans estem atacats de basquitis, una malaltia que els bascos no pateixen a la recíproca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s