Pàgina d'inici » Dietari » Homes d’esperit impassible

Homes d’esperit impassible

A la ràdio, aquest migdia, a parlar de l’Ateneu de la vila, i de les activitats i dels cursos que s’hi organitzen. Sobretot l’assistència a l’Auditori de Girona, l’1 de desembre que ve, i a l’espectacle del Ballet de Moscou, El Trencanous. Però també del fet que passat Reis estarem ja en disposició d’oferir un Seminari de Filosofia, en principi 10 sessions, que impartirà el professor Joaquim Bretxa. Lògica de la Paraula i del Llenguatge. I és que en aquest sentit, som on som i és cert que ja no ens veiem gairebé mai, Pere. No ho sé tu, però a mi m’ha de ser ja estrictament necessari i imprescindible que decideixi sortir al carrer. Tanta lletjor ambiental, tantes bicis i patinets per les voreres, tants gossos. I després et trobes que, si decideixes passejar-te a l’aire lliure per rumiar tranquil·lament -què acabaran fent aquests demòcrates de la CUP, per exemple-, cada cop són més les possibilitats que et trobis algú que et digui que “té una idea” i que te la vol explicar de totes totes. Aleshores ja pots estar segur de què es tracta: d’una idea que no passarà d’això, d’una idea. Ja saps, Pere, que, d’idees, en té tothom. El que de veritat costa és ensinistrar-les i superar el desassossec de no saber què dir, per exemple, davant del full en blanc, l’obstacle d’aquella paraula que et cal i no trobes perquè els mots, en ells mateixos, són indiferents a tot. El que de veritat costa és posar-se d’una vegada a fer feina i que no vingui d’aquí. Obstinats com Phileas Fogg. Home d’esperit impassible que em sembla que mai no es va creure l’existència del mot “dificultat”. Parlem-ne quan vulguis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s