Pàgina d'inici » Dietari » Feixisme ciutadà

Feixisme ciutadà

El dia d’un home sol. O els dies de cada dia que es lleva a hores indeterminades i es dutxa i es fa cafè i se’l pren mentre llegeix diaris acarat a la pantalla. Procura, després, passejar-se una estona i manté breus converses amb algú altre. A migdia, al restaurant, ocupa, sol, una taula i de vegades menja només per no desairar la cambrera. Més tard compra fins i tot objectes que sap segur que no li fan cap falta i que, a més, no acaben d’agradar-li. I llibres equivocats dels quals es desprendrà tan sols després d’haver-ne llegit les primeres pàgines. Veu pel·lícules, això sí. Sempre reposicions. I també mira i observa la gent des del seu balcó. S’avorreix i se’n va a fer pipí i surt, un cop més, i es fixa en les noies que, ara, passen ja sempre de llarg. Ell continua, però, el seu camí fins que li sembla que, al cap i a la fi, s’ha fet ja l’hora de tornar cap a l’espai de casa seva que ocupa, tot sol. És un ésser, a més, que no col·labora a reciclar, que n’està orgullós i que en té prou amb una única bossa d’escombraries per setmana. De manera que, quan arriba el vespre de divendres, se’n desprèn tot dipositant-la senzillament al contenidor que en diuen la resta. Com si tot no ho fos, de resta! I res, sopa sempre de manera frugal i últimament acostuma adormir-se amb una mena de quadern de notes a les mans. Un quadern de notes, per cert, on ara jo mateix veig que es pot llegir que algun dia el feixisme “ciutadà” es tractarà amb la psicoanàlisi. Que no deixa de ser com es tracten, o es tractaven, les tendències afectives reprimides.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s