Pàgina d'inici » Dietari » No es tracta només de diners

No es tracta només de diners

Pietat i compassió, deia. Però el dolor pel proïsme significa alguna cosa més que no tan sols netejar la runa d’un país destruït. I ple de comptes corrents per col·laborar a pal·liar el dolor de la destrucció i de la pèrdua. Però això tan sols són diners. Diners per netejar i diners per abastir d’aliments una població famolenca i mancada de tot. Molt bé. ¿Restauraran, però, aquests diners, el cor trencat, i el cos, de tota aquesta gent que viu, aquells que encara visquin, sense cap mena d’esperança? Em sembla que no hi ha prou diners al món per a una tal empresa. No es tracta només de diners. El dolor pel proïsme, si no va acompanyat de les obres de misericòrdia espirituals a banda de les materials o corporals, resulta aleshores incomplet i segurament hipòcrita -diner com a tranquil·litzador de la consciència. ¿Quin altre suport, que no sigui el dels diners, oferim? Recordo ara aquells que sempre diuen estimar tant la Humanitat en general, però no pas tant la gent i els individus en particular, que no fa gaire van voler gairebé crucificar el bisbe de Donòstia perquè considerà greu i dolorosa la destrucció material, però més greu considerà encara la terrible crisi espiritual i de valors que travessem. I a tots aquests de l’esquerra dogmàtica i feble que sempre els falta temps, també, per parlar d’imperialisme cada vegada que Amèrica fa el primer pas i es posa al capdavant de les operacions. Malgrat, esclar, que ara mateix no se sàpiga del cert què és el que acaba de passar amb Metges sense Fronteres a l’Afganistan. Estat, per tant, de pura passivitat pacient avui que és el dia de Sant Francesc d’Assís i el seu exemple que, a pesar de tot, l’Església continua essent la més completa, generosa, despresa i eficient ONG del món.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s