Pàgina d'inici » Dietari » Només és cosa teva

Només és cosa teva

Llegeixo fragments de Can Bitxos, llibre del 2001 que el seu autor, David Estrada, em regalà ara fa dos anys i mig. Per compartir rialles, em digué. Ben cert. David Estrada és un dels grans professors que he tingut el plaer de conèixer. Ensenya anglès. Però de fet el que de veritat ensenya i transmet és sobretot la vida, l’esforç, la responsabilitat i, també, la diversió i la ironia de la més fina. Aquesta ironia que mostra per exemple en aquests fragments que llegeixo aquest dematí abans d’anar a tallar cabells. Efectivament, David, tantes persones que es pensen que es pot arribar a escriure sense que calgui abans llegir molt. I que aleshores s’inscriuen en tallers d’escriptura com el d’aquesta propaganda fantàstica de Qüestió d’Estil que hi ha a la pàgina 108 de Can Bitxos. Aquest meu taller de textos que t’ofereix un ventall de possibilitats perquè el llibre de la teva vida -aquella obra que sempre has somiat de tenir escrita- efectivament pugui ser una realitat.

I així Qüestió d’Estil proposa un seguit de tècniques de treball perquè triïs la que més s’ajusta a la teva manera de fer i, sobretot, a la teva butxaca. Qüestió d’Estil negocia qualsevol mena de col·laboració, des del dictat directe amb edició normalitzada fins a la creació de text inèdit partint d’un banc de dades consensuat. A més, el ritme de treball s’ajusta a la teva disponibilitat de temps.

Qüestió d’Estil suggereix diversos tipus de contracte editorial, amb un servei de promoció i distribució a l’engròs i al detall.

Així doncs, si mai t’havia passat pel cap la idea de deixar escrites unes memòries definitives o una autobiografia autoritzada, ara és el teu moment.

Omple la butlleta adjunta i envia les teves dades a l’adreça indicada. És l’únic encàrrec escrit que hauràs de solucionar sense ajuda professional. Ben aviat rebràs un tríptic de propaganda amb tota la informació que necessites, juntament amb un petit obsequi, gentilesa de Qüestió d’Estil.

No t’ho repensis tant. Ara, amb Qüestió d’Estil, fer-te llegir per tothom només és cosa teva.

(Aquí tens un espai de temps raonable perquè facis el pensament).

I efectivament, David, espai de temps. I els tombs que fa la vida d’ençà de la jubilació. Com més va, més irònics, BeachHot’s. Fins al punt de demanar-nos a quina part de Catalunya es pensa el senyor Margallo que té dret. Després de tanta propaganda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s