Pàgina d'inici » Dietari » Cul-de-sac

Cul-de-sac

Des que en tinc memòria, a la que et cauen a les mans segons quins diaris, que això funciona així. Els elogis superlatius són sempre per a deportistes i actors. Fixa’t, si no, ara mateix en Gasol, per exemple, i tots aquests nois que ara són campions d’Europa. Sembla que calgui saber-ho tot de les seves vides i miracles. Tot ben modèlic i simpàtic. En canvi, les crítiques i acusacions són sempre per als polítics, així, en general. Sobretot és molt important que se sàpiga que han traït, que traeixen i que trairan. I, en aquest sentit, els insults més encesos són per a aquells que han pretès, i pretenen, la Llibertat. I no hi ha res a fer-hi perquè representa que hi ha llibertat de premsa. Representa. I una cosa encara més commovedora de segons quins pamflets és que hores d’ara encara parlin del geni de la raça -aquest autèntic “macizo“. Veus del seu amo. Cul-de-sac. El cul-de-sac que representa ser espanyol. Iceta i el corral que ara simbolitza. Aquest lloc tancat destinat a tenir-hi el bestiar. O, tal com a Castella des de finals de l’edat mitjana, el recinte on s’escenificaven, i s’escenifiquen encara, comèdies. I el Banc d’Espanya que parla avui de risc de “corralito“, aquest mot tan lleig i de significat encara més horrorós. M’agrada més el diminutiu català. Corralet. Celobert. I tot perquè, seguint anit, a la televisió, sobretot quatre dels personatges que hi participaren, no vaig poder evitar el pensament que Espanya no és sinó aquest estat que no és capaç encara de perdonar-se el fet d’haver-nos-hi fet néixer.

Anuncis

One thought on “Cul-de-sac

  1. “Amb república o sense Espanya sempre és Espanya. Catalunya sense llibertat no és Catalunya”

    Quim TORRA, Viatge involuntari a la Catalunya impossible. Ed. Proa

    (Fragment d’una carta de Lluís Capdevila adreçada a Jaume Miravitlles l’any 39)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s