Pàgina d'inici » Dietari » Sense estridències

Sense estridències

Creient, deia ahir, sí senyor. Mikhail Kuráyev (1939). Nom i cognom d’un dels més importants escriptors russos vius. La descripció del món impenetrable i hermètic d’aquell temps de l’estalinisme en què tot allò ingenu convivia -potser encara ara hi conviu, podria molt ben ser- amb tot el que era i resultava ferotge. Déu ens en lliuri, de contraure la malaltia de la mentida. Raresa postcomunista. Ronda nocturna, nit blanca de Leningrad. La història des de la perspectiva del que és minúscul, l’inquilí dels marges de la vorera. El camí. Homes sense història. Ara el que hi ha és el Sant Petersburg que ell en diu Petrograd. Cap nació, ni cap persona, no se salva del perill de perdre la seva ànima. I tantes vegades com aquest perill el tenim instal·lat a la vora mateix de casa nostra! Potser ens arrestaran i tot. La història, hem d’escriure-la amb grandesa i, si pot ser, sense estridències. Creient.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s