Pàgina d'inici » Dietari » Entre la Mort i l’Avarícia

Entre la Mort i l’Avarícia

Hi ha aquell conte de Wilde, “El Rei Jove”, que presenta la descripció d’un somni. L’Avarícia i la Mort contemplen una multitud d’éssers humans que treballen enmig del fang. “Són els meus esclaus”, diu l’Avarícia, i mostra tres grans de blat de moro que té a la mà. La Mort proposa que facin un tracte: per un sol gra de blat de moro deixaria tranquils els homes. L’Avarícia refusa l’oferiment, i la Mort acaba amb la tercera part dels que treballen. L’oferiment es repeteix tres cops i tots tres cops la resposta és negativa. Al final no queda ningú, ni esclaus ni res. El somni d’aquesta misèria moral no del tot allunyat del món “real”. I vés ara a saber què ens espera. De moment a mi em sembla bona idea poder tornar a les Gorges del Tarn. L’entorn de Millau,  Ste-Enimie, les estalagmites de l’Avenc Armand, les torres quadrades i el camí de ronda de La Cobertoirada. I, de passada, un poc de Roquefort-sur-Soulzon. Refer, en fi, aquells camins del cercle viciós de la història. A veure què m’hi espera aquest cop.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s