Pàgina d'inici » Dietari » Temes de conversa i de discussió

Temes de conversa i de discussió

Presències. Absències. Em llevo d’hora i surto una estona a estirar les cames. Res. Fins al pont de l’autopista, anar i tornar. Un poc més de mitja hora. En tornar fullejo una vegada més el Quadern de Notes de Lichtenberg. Gairebé sempre em fa bé. Hi ha un estat d’ànim, diu, que com a mínim a mi no em resulta estrany, en què no puc suportar ni la presència ni l’absència d’una persona estimada. Sí, estimada. És aquell estat en el qual la presència efímera no comporta el plaer que hi esperaria després de com se m’arriba a fer d’insuportable, encara ara i després de tant de temps, la seva absència. Ètica i Moral. No són exactament la mateixa cosa. I ahir mateix pensava en el Vell i en el Nou Testament que llegírem a escola. Pensament avui que aquells llibres han fet del tot inútil l’anomenada literatura moral del nostre temps. La majoria d’aquests escrits morals no són en realitat sinó adorns dels deu manaments. Presències. Absències. I també a mi m’ho sembla, que, si els gossos, les vespes i les abelles estiguessin dotats de raó humana, potser podrien fins i tot apoderar-se del món. Naturalment que tot això que dic no serveix de res ni té cap utilitat. Temes de conversa i de discussió, i prou. Gairebé igual que els escorcolls mediàtics de la “justícia” espanyola.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s