Pàgina d'inici » Dietari » Aquí s’hi ve per aprendre

Aquí s’hi ve per aprendre

Sensació monumental de Salamanca. Feia temps, ara, que no hi venia. Hi ha rictus molt més seriosos, aquí. Fins i tot es podria dir de més mala bava. Hi ha, també, pidolaires, molts pidolaires. I hi ha encara Fra Luís de León i també Unamuno. I la qüestió de l’Arxiu. Trenet turístic. Rua Major. Plaça Major. Oficina de Turisme. Aquí s’hi ve a aprendre, diuen. Molt bé. Ple de guiris uniformats de guiris intel·lectualoides de ciutat universitària. I l’arquitectura com a tresor, gairebé com a únic tresor. Cervesa al bar Edelweiss, per exemple. Al costat, una taula de tres aborígens que sento com parlen del 27-S. “Ya verás, ya!”. Fesomies de militars de paisà, potser ja jubilats i tot, però amb cara de disposar d’armes a casa, no ho sé. Intervenció armada, diuen. Rajoy és un impotent i no sé quantes coses més.
En fi, tarda de Tordesillas, després. El “Tratado” de 1494, Castella i Portugal. I el monestir de Santa Clara, record de Joana I de Castella, dita la “Boja”, que hi visqué empresonada. I la Pl. Major, ben castellana. I el Duero que aquí em recorda el Loira d’Orleans i de Blois. Aranda, ja de vespre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s