Pàgina d'inici » Dietari » Sistemes

Sistemes

De vegades hi ha joves tristos, es veuen de tant en tant joves de mirada trista. La cosa no ha pas canviat tant com sembla. Em recordo jo mateix quan de jove de vegades també estava trist. Potser la causa és aquest anar a la recerca d’una llibertat que ningú no et nega, però que segurament no existeix. Joves tristos perquè senten potser que el temps -el temps que no passa- treballa contra allò que en diem indignació. Tot està farcit de potsers i de dubtes. Es pot ser lliure renunciant a tot i, per tant, també a la mateixa llibertat. Ara bé: voler la llibertat per canviar un sistema que dius que no t’agrada no significa sinó desitjar-ne un altre, de sistema. Un altre que implicaria, segur, unes esclavituds diverses, però esclavituds al cap i a la fi. I potser pitjors i tot. En fi, no ho sé del cert, però em fa l’efecte que durarà encara anys i panys aquesta farsa. De fet, mentre el món sigui món. I hi hagi humans damunt la terra.

Migdia ja. Llegeixo l’entrevista a Vila-Matas que publica avui El Mundo. Hi ha un moment que em fa pensar en el meu poble. Exactament quan, esmentant Joyce, afirma que la puntualitat és l’art de saber esperar els altres. Aquesta obra mestra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s