Pàgina d'inici » Dietari » Els negocis ho espatllen tot

Els negocis ho espatllen tot

19 de gener del 1914. Kafka, a l’edició que tinc dels seus Diaris (MOLU, núm 23), confessa una gran repulsió per La Metamorfosi, que el final de la narració és illegible i que és imperfecta quasi d’arrel. “Hauria estat més reeixida si en aquells moments no m’hagués destorbat el viatge de negocis”. Una setmana abans, concretament el 12 de gener, parla de l’absurditat de la joventut i de la por que li fa la creixença absurda d’aquesta vida inhumana. Home! Kafka tenia 31 anys quan afirmava tal cosa. I tan sols havia de viure’n 10 més. La joventut. Cert que n’hi ha que et remullen, em passà a mi mateix l’altre dia, però aquí he d’afegir-hi la gran i plaent estona -de fet, una estona que durà 9 hores- amb els joves que jo anomeno els joves d’El Matí. A migdia unes noies escandaloses em malmeteren la camisa i el mateix vespre vaig compartir taula i conversa de manera ben diversa i tot presidit d’unes racions suculentes i exquisides de gambes d’Arenys. I de més coses. El verdejo català, per exemple, Setena Collita, de Casa Mariol. Plaer d’aquest contacte i de les coses que preocupen persones d’entre 24 i 30 anys. Esperança i ganes de fer coses, cadascú les seves, permanents estudiants de la vida. Dissabte fou un dia de contrastos remarcables, sí, que anà de l’absurditat de les noies consentides i xavacanes a la nit esplèndida de conversa i de tertúlia. Fins a les 5 de la matinada. Justament quan tot ho rematàrem amb Toutain i Pericay. No pas en relació seu pensament pel que fa al país, sinó en relació a Verinosa Llengua, El Malentès del Noucentisme, i Sobre l’Escriptura. I que cadascú pensi el que vulgui. De vegades els negocis ho espatllen tot. Quedem de repetir-ho quan sigui ja la tardor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s