Pàgina d'inici » Dietari » La vida tal com se’ns ofereix

La vida tal com se’ns ofereix

Caic a la temptació i llegeixo el titular que apareix al diari. Lluís F. Rabell afirma que si no s’ha pogut fer un referèndum, menys encara podrem fer la independència. ¿Aleshores què?, penso. ¿Quin cony de cosa deu ser la que “sí que es pot” fer? ¿Complicitats arreu d’Espanya? ¿Ara? Reconec que m’he equivocat i que aquestes coses no les hauria de llegir ni de sentir. M’alteren i de moment em fan malbé el dia. De moment. Perquè a continuació en cometo un altre, d’error. L’error de rellegir-me. Miro enrere i fins i tot prenc una estona aquell Tot el que Tinc d’ara fa 5 anys. Em faig pena i sento pietat de mi mateix, que és molt pitjor que sentir-la del senyor Franco Rabell i de tot el que representa. La modèstia és, potser, la més orgullosa de les baixeses. I l’estoïcisme, la més sublim de les estultícies. Però això no sóc pas jo qui ho diu. Va ser Flaubert qui ho deixà dit. No sé si deu ser veritat. Cadascú amb la seva sensibilitat. Jo m’estimo més la discreció i no sé si el lloc per acceptar la vida tal com se’ns ofereix és, hores d’ara, el més adequat. Un poc fart de tanta remor i de tanta comèdia.

2 thoughts on “La vida tal com se’ns ofereix

  1. Benvolguts lectors d’en Colomer, us demano que avui no us el cregueu, no n’hi feu cas. Si agafeu “Tot el que tinc” l’omplireu de post-it, de senyals en llapis i en fluorescent. Hi trobareu un gran planter de cites i de comentaris excel·lents i per reflexionar sobre art, cultura, lectura, escriptura…
    Un llibre farcit de pedres precioses, us en passo una entre centenars: “Opinar només és un dret si tu saps molt d’una cosa. Si no en saps res, la teva opinió tampoc no val res i, per tant, de cap manera, no pot ser tinguda en compte”
    Hi surt en Joan Sales, el doctor Passavento, en Naphta, el profesor Pagès…, implacable amb les lleis d’educació, boig pels clàssics i les humanitats…
    De debò, avui no feu cas d’en Colomer!!!

    En Rabell? Avui capdavanter dels reaccionaris, quanta llàstima!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s