Pàgina d'inici » Dietari » Tossuts

Tossuts

Jo no penso de la manera que ells voldrien que pensés. Camí cap al 27-S i, a més, d’aquí 120 dies -20-N- farà ja 40 anys que tot començà. Bé, 40 si tenim en compte tan sols aquesta època contemporània que ens toca de viure. 40 anys d’aquella mort -al llit, no ho oblidéssim- que pretengué deixar-ho tot lligat i ben lligat. Ni llavors no pensava de la manera que ells volien que pensés i sentís! La seva llengua em fou imposada. I la seva història. I el que em sembla, doncs, molt gros, avui, és que hi hagi encara entre nosaltres tots aquests que proclamen la tossuderia del diàleg. Tossuts a la recerca del diàleg, diuen. Catalanisme moderat, afegeixen. I diria que conformats fins i tot amb el meliquisme, aquesta mena de discriminació en què incorren els parlants d’una llengua -que consideren superior- envers totes les altres que no són la seva; una exaltació que converteixen en arma per destruir aquestes altres llengües i imposar-s’hi. No recordo haver-los sentit mai pronunciar-se sobre el fet. No sé si és la raó, aquesta conformitat, per la qual han passat a fer-se dir tan sols Unió. Així, a seques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s