Pàgina d'inici » Dietari » Consciència de pàtria

Consciència de pàtria

¿Quina llengua llegarem als nostres néts? ¿I quina cultura? ¿I quin país? Sóc pare, però de moment no sóc avi i ells, tots tres, ja fa temps que fan la seva vida, i què vols, necessito veure’ls, els fills -que no tenen fills encara-, saber que d’alguna manera són a prop i que estan bé.

Però de vegades em torno trist i no tinc ganes de fer gairebé res. Sé que no està bé mostrar als altres la teva tristesa. I per això mateix resto a casa quan això s’esdevé. M’adono que en el fons no tenim cap consciència de pàtria i els falsos progres i els discursos de certs polítics em fan venir al·lèrgia. Jo vaig néixer espanyol, però vull morir-me català. Així de clar. Em torno trist si em fixo en les misèries i la mala educació, i les mentides, de certa mena de gent, i el renou que fan. Renou per a no res. I el que passa, aleshores, és que a força de fer estalvis amb tot, a causa de tot, em passen les ganes de tot.

2 thoughts on “Consciència de pàtria

  1. En aquesta mena d’eines que ens han posat a l’abast, el més fàcil i immediat per manifestar que m’ha agradat el post fóra prémer l’estrelleta. Però per això mateix, i perquè no cal “que m’ho estalviï”, prefereixo dir-t’ho.

  2. Doncs ja en som dos, benvolgut Sr. Colomer, per si li serveix d’alguna cosa. Vol dir que no és aquesta calor africana, que no et deixa fer res, que no et deixa ni llegir, a mi almenys. I si no puc llegir és com un dia perdut. A mi la calor em deprimeix bastant. No una calor moderada, en què pots sortir al migdia a fer el vermutet amb quatre olives, en què pots beure un vinet fresquet d’Alella tot menjant un arròs. Però qui surt al carrer amb la calda d’aquests dies? Qui beu vi, si t’ha de fer mal? Amb aquesta calor ni ganes de menjar no tinc. I menys de beure sinó aigua fresca o cervesa sense alcohol. Un té l’ànima als peus. Ànims !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s