Pàgina d'inici » Dietari » Xarranca

Xarranca

Ja no es veuen grups de nenes jugant a la xarranca. Deu ser a causa de l’asfalt que, de totes maneres, no tindria perquè impedir-ho. Tenim guix i d’altres materials equivalents. Potser, però, és que estic equivocat i que no m’hi fixo prou. Saltar a peu coix damunt d’unes figures geomètriques dibuixades a terra i dividides en caselles o en compartiments numerats i, aleshores, fer córrer a cops de peu un palet o un tros de teula que cal fer passar d’una casella a l’altra segons un ordre determinat. Sí, segons un ordre. I la veritat és que qui m’hi fa pensar és, un cop més, Flaiano, que de vegades suplantava Pickwick i la seva saviesa. M’hi fa pensar quan escriu sobre aquelles nenes que jugaven, contentes, a la xarranca fins que un carro arrossegat per un cavall gruixut i robust les va interrompre; pitjor que interrompre, perquè -diu Pickwick (Flaiano)- tot just aturar-se damunt la figura de guix, el cavall va deixar anar els seus excrements i aleshores el joc es va fer per a elles ja impracticable i no saberen ni a qui reclamar ni tampoc se’ls va acudir de desplaçar-se vorera enllà i tornar a fer el dibuix per continuar jugant innocentment. De la seva banda, el cavall, naturalment, no res, s’havia limitat a reprendre tranquil·lament la marxa del tot aliè a la brutalitat de la seva intervenció. I el que em demano és com és que ja no en veig, de nenes aplicades a la xarranca. Sobretot perquè, pel que sembla, a la baldufa sí que hi juguen i la fan giravoltar a terra, o al mateix palmell de la mà, damunt la punta de ferro a través del cordill prèviament enrotllat a la part cònica. Hores de pati de les escoles i els noms col·lectius que serveixen tan sols per confondre. Poble, públic…Fins que un bon dia t’adones que som nosaltres, quan estaves convençut que eren els altres. Innocentment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s