Pàgina d'inici » Dietari » Ja no hi seré

Ja no hi seré

Partidari com sóc de la discreció, em sembla que no cal que els suposats amics més íntims del difunt, o la difunta, surtin a expressar en públic els ja acostumats elogis fúnebres durant les cerimònies de comiat, tant és que siguin o no religioses. Em semblen expansions gairebé obscenes del dolor. Quan ens reunim en un ofici exequial, ja se sap i s’entén que tots els que hi assistim és perquè així ho sentim i així expressem el nostre condol a les famílies. I, d’alguna manera, també el sempre difícil consol. Representa que hi ha un oficiant, a més, sobretot si la cerimònia té caràcter religiós. Elevem pregàries, doncs, i deixem-lo fer. I calla i queda’t per a tu solet l’expansió pública de la bona persona que ets en reconèixer els mèrits de l’altre, ara que és mort. Sisplau. No voldré que ho facin amb mi quan el dia serà arribat. I deixaré dit als amics que tingui que, si per cas, facin el favor de reunir-se després al voltant d’una taula i que brindin. Que brindin per mi, si volen. Que ho facin tant com vulguin i els plagui. Jo ja no hi seré.

Anuncis

3 thoughts on “Ja no hi seré

  1. Totalment d’acord. Tampoc no entenc els que ara ja rumien i programen les músiques que sonaran al seu enterrament. Però, quines músiques han de sonar i quins aplaudiments? No fotem. Narcisisme fins a última hora. A mi que m’enterrin sota terra, com abans, i, això, que brindin amb ratafia i mengin coca a record meu.

  2. Molt lúcid, tant que m’ha recordat un article vist a classe fa anys en el qual Quim Monzó se’n fotia dels aplaudiments. Som fets per fer l’espectacle arreu i sempre, sembla ser.

  3. A més, gran part dels elogis fúnebres solen tenir efecte boomerang: “jo, que el coneixia tant, puc dir…”; ” amb la confiança que em tenia, recordo que un dia…”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s