Pàgina d'inici » Dietari » Ve-t’ho aquí

Ve-t’ho aquí

Sobre l’Educació -especialment en anys infantils- és un llibre de Bertrand Russell de l’any 1926. Ja fa temps. Tingué una vida llarga, 1872-1970, i de vegades pots no estar-hi d’acord, amb ell, però és sens dubte un dels millors assagistes del segle XX. Me n’ensenyaren coses, a l’escola del batxillerat. I el que ara em ve a les mans és aquella anotació que conservo i que diu que ens trobem davant del fet paradoxal que l’educació s’ha convertit en un dels principals obstacles en el camí de la intel·ligència i de la llibertat de pensament. Any 26 del segle passat. Ve-t’ho aquí, ves per on. Però hi ha, encara, aquella irritabilitat que, segons digué Nèstor Luján també ja fa temps, hem arribat a convertir gairebé en una segona natura i vivim, així, en un món on la mala educació és considerada com de manual, com una sanitosa llibertat. Com si diguéssim, sí, sóc mal educat, què passa! Sóc lliure i m’agraden, a més, les cites dels altres. Bajans al poder. I bajanes. Ve-t’ho aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s