Pàgina d'inici » Dietari » Tota aquesta resta

Tota aquesta resta

Tranquil·litat d’aquesta horabaixa, després de tot un dematí de ràdio, de correccions, de reunions, de dinar i de sobretaula plaent, en què penso en les amistats perilloses (Dangerous Liaisons, fenomenal adaptació a la pantalla d’Stephen Frears l’any 88 d’aquell llibre no menys excepcional de Choderlos de Laclos). I no pas per cap cosa concreta que m’hagi passat ni perquè jo en tingui cap, d’aquesta mena de relacions. Bé, la veritat és que no n’estic del tot segur, d’això darrer. I em penso que és tan sols per la meravella d’aquest llibre que dic i per la seva britànica adaptació. No puc evitar-ho, de veritat que no puc. Seducció, manipulació, debilitat, venjança, mesquina naturalesa humana. De fet, igual que tota la resta i el contingut de l’Anything Else, d’Allen el 2003. Conflictes dolorosos, problemàtiques impossibles, deixadesa, amors fosos, incapacitats disfressades, tanta inútil psicoanàlisi, igual que aquella senyora anciana i tota sola que passava de nit per l’altra banda del carrer mig coixa i amb una bossa a la mà dreta -que vés a saber què hi duia- i la sensació que no sabia ni on anava ni si ningú l’esperava força més enllà de mitjanit, lentíssimes i insegures passes vers l’infinit. Tota aquesta resta. Com la vida. Com la mort. Tan inflats de pit que anem, de vegades. I tan ufanosos. Sé ben bé perquè ho dic, no et pensis.

I, mentrestant, continua fent-me mal d’ànima aquest rètol d’estalvi publicitari que diu que arribem on *està el teu negoci. Quarts de 6. Mitja tarda.

One thought on “Tota aquesta resta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s