Pàgina d'inici » Dietari » Vaig fer com si res

Vaig fer com si res

Vaig fer com si res aquell dia de desembre que, sense ni la més mínima sospita, resulta que ens vam trobar al Clínic visitant la mateixa persona estimada. I la conversa que vam mantenir i l’aparent normalitat de la meva indiferència. Ara fa 2 mesos d’allò i revisc aquells instants aquest dematí després del somni -recordo molt els somnis ara, no recordo haver-los recordat mai tant, deu ser l’edat-, del somni en què, amb tota discreció te m’acostaves, amorosa, per veure si era possible encara, després d’aquests 11 anys -érem a l’hotel dels Holandesos de París aquell febrer, ¿recordes?-, refer l’esquinç, tan infaust per a mi, i cosir-lo, guarir-lo. De veritat que ho intentaves i de veritat també que, en el mateix somni, em venien les paraules d’Steiner. El sexe després dels 45 té alguna cosa de degradant, aquelles positures i aquell fingir satisfacció en el cas de moltes dones, no dic pas que sigui el teu, de cas. El fet és que tinc encara clavat al cor que m’acusessis de no fornicar, però potser d’alguna manera jo ja sabia que els amants -deixa-m’ho dir així- no són amics i que, per poder durar, el matrimoni -deixa-m’ho dir així- ha d’esdevenir amb el temps justament això, amistat, complicitat, paciència, bon humor. El somni no s’ha acabat encara, i vés a saber si tindrà cap desenllaç. ¿I saps què passa mentrestant? Doncs que sobrepassàvem de llarg els 45. I la llàstima, tal com també diu Steiner, és que no tenim cap gran novel·la en què els amants es transformin en amics que imitin la turbulència dels rius quan acaben morint en l’aiguabarreig de la mar en calma. Vaig fer com si res aquell dia de desembre, però segur que saps que fou tan sols una pura disfressa de desconcert, una positura més.

Anuncis

4 thoughts on “Vaig fer com si res

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s