Pàgina d'inici » Dietari » Causa i finalitat

Causa i finalitat

Confusió entre causa i finalitat. Ambigüitat de tants i tants titulars de premsa. De premsa digital, si més no, que és la que llegeixo. Exemple: “Detenen un home a Mataró per apunyalar una dona i la seva filla”. Clar, el subjecte és el·líptic (ells, uns policies potser) i el que no pots saber, segons la redacció del titular, és si aquests ells han detingut l’home amb la intenció o finalitat de, després, matar la dona i la seva filla o bé si l’han detingut perquè, a causa que, ha estat l’home qui ha apunyalat la dona i la filla. Se’m dirà que no cal ser tan tiquis-miquis i que el que vol dir ja s’entén. Però, és clar, es tracta de premsa nacional i suposadament de referència. Ho tenien força fàcil. Només amb un “pel fet d’haver apunyalat…” l’ambigüitat segurament ja hauria desaparegut i m’hauria pogut entretenir pensant en aquesta obra mestra que és el 8 i mig de Fellini. I sobre el suposat col·lapse d’inspiració i de talent que li serví d’excusa. Miraré de fer-ho. Ara vaig amb el temps just.

Anuncis

2 thoughts on “Causa i finalitat

  1. Totalment d’acord. Moltes vegades em trobo igual que vostè, que no entenc el que em volen explicar, encabat haig de llegir tota la notícia per saber-ho. I aquest exemple que vostè fa servir, encara té un passi. Perquè n’hi ha de pitjors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s