Pàgina d'inici » Dietari » Aquella imatge desenfocada

Aquella imatge desenfocada

S’ha mort Robin Williams, als 63, i hi ha alguns titulars que recorden ara El Club dels Poetes Morts que ell protagonitzà l’any 89 sota la direcció de Peter Weir. El mal que va fer aquella pel·lícula fent creure en el lliure albir, o arbitri, dels adolescents com a base del funcionament a les aules. I la falsa rebel·lia de posar-se dret damunt la taula. Pura comèdia de professor excèntric. Rebel·lia de saló. La llibertat consisteix a arribar a pensar per tu mateix, d’acord. Però no és pas deixant-se anar que s’hi arriba, ni amb el carpe diem adolescent. Hi ha molta feina a fer primer, molt d’esforç i molta disciplina. I bon humor, també. No féu cap bé aquella pel·lícula que avui encara alguns insensats destaquen. Potser fins i tot ens ha portat on ara som. Hi ha massa aules al país que no passen de ser, ve-t’ho aquí, can pixa i rellisca. QDEP i ACS, Robin Williams. Però la veritat és que m’estimo més recordar-lo en aquella formidable i impagable Desmuntant Harry (Deconstucting Harry, Woody Allen, 1997). Aquella seva imatge difuminada, desenfocada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s