Pàgina d'inici » Dietari » Escolta’m amb els ulls

Escolta’m amb els ulls

No és pas d’ara aquest interès de voler canviar el món i la manera de governar-lo. Segurament això és així des que el món és món. Tanmateix es tracta i s’ha tractat sempre d’un interès, de vanitós benefici propi. El món no n’ha fet mai gaire cas i ha anat sempre a la seva, impertorbable. Hi ha hagut progrés, sí, i ara en general els anys de vida s’han allargat. No sempre ni a tot arreu, com se sap. S’acabà l’esclavitud, és un dir, i el sufragi es féu universal. No sempre ni a tot arreu, tampoc. Hi ha hagut crisis de tota mena, com la d’ara mateix, que és sobretot moral. Les crisis desanimen molt i tots aquests il·luminats que surten amb l’ànim, diuen, de voler canviar-ho tot ho fan pensant tan sols en l’economia. Tan sols. I és així que parlen d’un país nou com si abans res no hagués existit, ni història, ni llengua, ni tradicions. Perquè, és clar, els desanimats continuen sense saber, o sense pensar, que a la Biblioteca Pública podrien trobar tots els llibres, i gairebé tota la música i el cinema que volguessin, absolutament de franc. Tant de franc com resulta estimar i fer l’amor.

I és cert que aquests dies visc un poc de Ponç Pons. D’aquest impagable rastre blau de formigues on també trobo el vers de sor Juana Inés de la Cruz que m’impressiona: Escolta’m amb els ulls!

Anuncis

3 thoughts on “Escolta’m amb els ulls

  1. Retroenllaç: L’alegria de llegir i el gust de viure | miquelcolomer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s