Pàgina d'inici » Dietari » La soledat dels llençols

La soledat dels llençols

Es pot dir que algú està sol quan no comparteix el llit amb ningú. Així, si més no, ho afirma l’escriptora i psicoanalista Catherine Millot en una entrevista que publica l’Ara. No n’havia sentit parlar mai, d’aquesta senyora i la primera cosa que se m’acut és que també podria ser que algú estigui sol perquè el llit no el comparteix amb qui potser voldria compartir-lo i s’estimi més aleshores la soledat dels llençols. O també, senzillament, perquè no vulgui ja compartir-lo exactament amb ningú. La soledat potser sí que és dolorosa a l’inici i mentre no es cura la ferida que produeix sempre el fet que t’hagin abandonat. Però després, un cop tot cicatritzat, no em sembla pas que la soledat sigui cap mal. No és sempre que estem sols els qui estem sols. Ni de bon tros.

Sensació que aquest lleig costum dels petards, de “tirar petards”, va de baixa.

Anuncis

2 thoughts on “La soledat dels llençols

  1. Els petards van de baixa. Però les fogueres trobo que no haurien d’anar-hi, de baixa. Jo, de petards, amb quatre que en senti ja faig el fet, però les fogueres no s’haurien de perdre. Recordo de nano la il•lusió amb què pidolàvem, casa per casa, fusta per cremar; i el moment de sargir un parell de sac a tall de ninot boterut amb la complicitat d’algun pare o mare. Recordo aquell any del famós gol anul•lat del Guruceta, en què amb el nom del quan vam batejar el ninot, amb un rètol de cartró cosit la pitrera. La revetlla de Sant Pere ja s’ha mig perdut o gairebé, de la de Sant Jaume ja ni se’n parla. Potser d’aquí uns anys també recordarem aquella revetlla de Sant Joan amb nostàlgia. I penso que són celebracions mediterrànies (ara que es parla de la dieta mediterrània i de la mediterraneïtat d’una manera més comercial que una altra cosa). Tenim la coca, amb totes les seves varietats (no totes les cultures poden presumir d’un dolç tan bo), tenim el vi, d’Alella, fresquet, per exemple. O el cava, si és bo i no el de paquetilla. Ho tenim tot per passar-nos-la bé. Bona revetlla de Sant Joan !
    Ara: jo faria el fet amb un gintònic, un tall de coca i una col•lecció de cançons de Burt Bacharach per escoltar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s