Pàgina d'inici » Dietari » Desolador

Desolador

Vull suposar que les xifres són certes. No crec que s’haguessin fet públiques, si no. Gairebé un 40% de la població catalana no llegeix mai. És a dir, uns 2:8 milions de persones. Massa gent. Del restant 60% i escaig, que més o menys sí que es veu que habitualment llegeixen, tan sols un 22% ho fa sempre, o gairebé sempre, en català. La població de Catalunya sobrepassa, em sembla, els 7 milions d’habitants. De números, no hi entenc. I no sé si hi ha relació entre els llibres que diu que es venen i els que realment es llegeixen. Però el paisatge em sembla desolador. I als professionals de la política suposo que ja els va bé que sigui així. Com menys la gent sàpiga, i menys llegeixi, millor. Ells parlen de política, o d’economia, o ho fan veure si més no, i prou. Aquell passatge de Flaubert que V-M recorda al seu Kassel… He sentit i escoltat els polítics parlar de política i és una cosa immensa. És tan ampla i vasta i infinita l’Estupidesa humana!

Anuncis

4 thoughts on “Desolador

  1. No us ha passat que estant en una llibreria i el dependent pregunta a algú (algú català, que parla un català que delata una catalanitat de soca-rel) si el llibre el vol en català o en castellà, i aquell algú en contestar que el vol en castellà, no et venen ganes d’escanyar-lo i dir-li burro dels collons, català de merda?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s