Pàgina d'inici » Dietari » Aquest suposat dret

Aquest suposat dret

El 29 de novembre del 2009 estava encara en actiu i recordo com em va ofendre el comentari que vaig sentir d’un professor. Tot plegat m’impulsà a fer-ne el comentari següent:

El professor que l’altre dia demanà, amb menyspreu, a una col·lega seva, de què serveix explicar a classe quina cosa fou l’Humanisme i quina importància pot tenir que els alumnes ho sàpiguen és una persona irrellevant que mai no hauria hagut d’arribar a ser professor. I ell no és pas una excepció i cada dia n’hi ha més, de professors semblants. És una de les altres xacres del sistema: el menyspreu del saber per part dels mateixos responsables de transmetre’l. Coses pràctiques, diuen. El que cal és ensenyar coses pràctiques. Jo no sé què és una cosa pràctica i més aviat crec que el que volen dir és que ens dediquem a ensenyar tot allò que qualsevol ordinador o giny electrònic pugui resoldre. I que foragitem de les aules el pensament i la reflexió. I la lectura i l’oratòria. Bé, com més va, més professors hi ha ignorants orgullosos de llur ignorància i dedicats a la consecució impossible de fins útils que menyspreen la funció principal de l’escola, que és la formació dels adolescents en persones a través del saber i del pensament. L’Humanisme, per exemple, no fou irrellevant. Ells sí que ho són. I el problema és que la seva irrellevància és un altre dels càncers del sistema. Un cop aprovades les oposicions, la plaça obtinguda per un professor és per a sempre. I potser caldria revisar també aquest suposat “dret”.

I és cert que, després de tot allò, ara fa ja uns quants anys que no se’n convoquen, d’oposicions. I és cert també que ara tenim el llibret de Nuccio Ordine, La Utilitat de l’Inútil, més útil que tots els suposats sabers econòmics.

Anuncis

4 thoughts on “Aquest suposat dret

  1. El llibre de Nuccio Ordine hauria de ser d’obligada lectura a tots els departaments (pels professors). Jo, durant anys, he patit aquesta mena de comentaris de part de companys de feina.

  2. No coneixia “la utilitat de l’inútil”. Ahir el vaig aconseguir. Colomer, per culpa vostra, he anat a dormir a les 5, avui no m’aguanto dret. No us ho perdono però moltes gràcies.
    Se’m fa impossible destacar-hi res perquè res del que diu no es pot descartar. Si us plau, que els parlamentaris i polítics sobiranistes se’l llegeixin .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s