Pàgina d'inici » Dietari » Màgic xarlatà

Màgic xarlatà

Wizard of Oz. Somewhere over the Rainbow. Victor Fleming, 1939. La promesa de l’univers fantàstic. Quin artifici, quina disfressa de cap a peus en mans d’un xarlatà que no sap res de res, ni de cors, ni de coratge, ni, encara molt menys, de cervells. Quina visió irònica de tot allò que l’home es proposa aconseguir en relació als mitjans que utilitza per arribar-hi. Pura fantasmada, pur il·lusionisme, broma cruel de la vanitat. Molts i molts d’entre nosaltres l’hauríem encara de tenir present aquesta història magnífica, aquest somni, aquesta pel·lícula per a la qual el temps no passa i que va molt més enllà d’un entreteniment tan sols infantil. Obra d’art total. El màgic, a l’hora de la veritat, senzillament fuig, desapareix, espantaocells a la recerca de cervells. ¿On s’està millor que a casa? Judy Garland tenia 17 anys aleshores. Màgic d’Oz.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s