Pàgina d'inici » Dietari » El sexe dels àngels i que la comarca ens torni a visitar

El sexe dels àngels i que la comarca ens torni a visitar

Si el resultat del primer o del segon dels referèndums fets al Quebec hagués donat una majoria favorable al , ara aquell país seria independent. I no ho és perquè el no s’imposà i perquè els resultats d’un referèndum són sempre vinculants i no cal afegir-hi “democràticament” ni cap altra papanatada. Vinculant vol dir que vincula, que lliga i que obliga i que compromet d’una manera legal o moral. No entenc res. O potser és que ho entenc massa. A banda que el que continuo pensant és que la llibertat no és opinable, i que el que fa falta és declarar-la si en un determinat Parlament hi ha prou majoria per fer-ho en lloc de discutir sempiternament, com si es tractés del sexe dels àngels, si existeix o no el dret de decidir.

Es veu que ja no queda bé dir “comarques” i ara, per evitar la paraula, s’imposa “territori”, que em sembla tan lleig i tan fatal. Barcelona és la capital de Catalunya, però també de la comarca del Barcelonès. No és pejorativa la paraula comarca, marca compartida, país de frontera. En tenim 41, de comarques, i això comptant tan sols les de la Catalunya estricta. Que la comarca ens torni a visitar! Territori té massa connotació comanxe.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s