Pàgina d'inici » Dietari » Des del nord-est de Tailàndia

Des del nord-est de Tailàndia

Correu de Jaume Mestres, amic i viatger, des de Sakon Nakhon, nord-est de Tailàndia. Felicitació de Nadal, però amb alguna cosa més. Ara em plau, aquest lluent dematí del dia de Nadal, de transcriure’n aquest fragment: Ahir a les 8 del matí era a l’escola municipal. Hi estudien uns 700 alumnes. Vaig presenciar l’inici del dia lectiu. D’entrada, van hissar la bandera. Els estudiants romanien formats. Van cantar l’himne nacional amb la música de la banda escolar. Després van pregar i va començar el muai bolam. Muai bolam és una dansa tradicional que deriva del muai tai, la lluita tradicional tailandesa. En aquest cas el lluitador s’aparella amb una noia que va dansant mentre el noi va executant suaus moviments marcials. Amb molta elegància. Ballaven la dansa la gairebé totalitat dels mestres i alumnes. Es respirava un gran respecte, una extrema seriositat mentre ballaven. Elegància i delicadesa, amor per la tradició. Mentre ho contemplava vaig intentar imaginar-me què passaria a Catalunya si s’establia que les escoles haguessin de començar el dia amb una sardana. Seria hilarant, ¿no et sembla?

2 thoughts on “Des del nord-est de Tailàndia

  1. A Ucraïna, el primer dia del curs, arreu, pobles i grans ciutats, els nens van a l’escola amb el vestit tradicional, siguin nens o adolescents. Preciós. A més, duen tots un regal per al mestre o professor. El més normal del món. Els carrers plens de vailets i de joves i grans abillats a l’antiga en ciutats de l’antic Imperi dels Habsburg (Lviv-Lemberg) o de l’Imperi Rus (Kyiv) o Otomà (Odesa). Aquí? Ens tractarien de nazis i/o de ridículs si intentéssim fer el mateix. O tancats…com els que troben “autèntic” ballar flamenc o danses irlandeses i xaró o llastimós les sardanes nostrades. Provincianisme disfressat de fals cosmopolitisme. Bon Nadal, Miquel!

  2. Retroenllaç: Des del nord-est de Tailàndia « Jaume Mestres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s