Pàgina d'inici » Dietari » Tan sols el plaer

Tan sols el plaer

Ets un estudiant de 17-18 anys i et trobes de tant en tant que et demanen que escriguis què t’ha semblat aquest llibre que acabes de llegir. Un llibre que segurament tu mai no hauries escollit si t’hagués estat donat d’escollir-ne cap. No saps què dir. La lectura no ha sortit de tu. Has llegit perquè t’han dit que ho fessis, però no saps què dir ni saps què t’ha semblat. Bé. Quan et passi això, pensa tan sols en el plaer i en res més que en el plaer. Pensa si al llarg de la lectura hi ha hagut cap instant de plenitud. No tinguis por. La literatura és un plaer o no és res. Percepció, sensació. Si cap lletra o cap frase no t’ha arribat als sentits allò haurà estat paper mullat per a tu. Però si en algun moment has sentit alguna fiblada, alguna cosa que t’hagi fet moure de la cadira, mira aleshores de saber què ha canviat en tu. Estètica, el qui percep. ¿De quina manera ha modificat la teva naturalesa allò que acabes de llegir? Instant fugaç. Mira de copsar-lo. L’art per l’art i tot allò que t’arriba per aportar-te aquest instant sublim. Estima aquest instant. I comença, així, a salvar-te.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s