Pàgina d'inici » Dietari » Tothora gent que menja

Tothora gent que menja

Ahir al vespre, pas de l’estret de Messina. La mitologia, un cop més. Escil·la i Caribdis. Messina i Reggio Calabria. Homer. Després Stromboli. Camí de Nàpols. Deixem Trinàcria, que és com els antics anomenaven el triangle que és Sicília. El temps que fa aquests darrers dies és d’una estabilitat total. Mar en calma, cel serè i una temperatura que mai no ha sobrepassat els 28º. Aquí al vaixell tothora hi ha gent que menja. No pas sempre la mateix gent, és clar. És indefectible, però: als creuers, tothora, tant és que sigui de dia com de nit, hi ha gent que menja, que mastega una cosa o altra. De vegades fa la sensació fins i tot que el motiu principal del creuer hagi estat treure el ventre de pena. Golafreria personificada.

Aspirar a ser Grans Persones, deia Flaubert. És a dir, Bones persones, que són les pròdigues i no es preocupen gaire de les seves expansions. Riure i plorar, estimar (i, si és possible, ser estimat), treballar, gaudir i patir; vibrar, en fi, tant com es pugui i en tots els sentits. ¿O és que potser no consisteix en tot això el que és veritablement humà?

Nàpols, de bon matí. Golf de les sirenes. Surto en terra i camino cap a la Gal·leria, el teatre San Carlo, el Plebiscito, el Palau Reial, el Gambrinus (i el “negroni” que no perdono), un poc del carrer Toledo i, de tornada, el palau-fortalesa del Magnànim amb l’ensenya de les quatre barres al frontal encara visible. ¿Què més vols? Quan hi arribo, encara és ben buit, el Nieuw Amsterdam. La gent són a veure el Vesubi, i Sorrento i la costa d’Amalfi, i Pompei i Herculano. D’altres han anat a Capri. I alguns, els qui s’han estimat més estalviar-se el trànsit de la costa, s’han quedat a la ciutat per visitar el Museu Grec, tan important. Placidesa total la resta del dia. Salpem a mitja tarda cap a Civitavecchia. Els dies són clarament més curts. Ahir a les 8 era ja gairebé negra nit.

I Benet XVI! El Papa Ratzinger contra el relativisme, la veritable crisi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s